Menü Schließen

Bitcoinevangelisten Anthony Pompliano märker DeFi En ICO-märkesbedrägeri

DeFi: s explosiva tillväxt har inte på något sätt minskat kritiken från kryptoindustrin. Faktum är att den ökade användningen och populariteten har väckt hård kritik från branschaktörer, som alla mest klassificerat Immediate Edge som en bubbla.

Nu har Anthony Pompliano, grundare av Morgan Creek Digital, upprepat ett liknande tag

I en svar-tweet till andra branschaktörer som har kämpat för DeFi-vågen, förklarade Bitcoin-maximalisten att „DeFi-bedrägerier“, förespråkare stod också bakom ICO-bedrägerier.

Även om alla ICO inte var särskilt bedrägliga, överlevde bara ett fåtal, och jämfört med DeFi har många kryptopersonligheter inte instämt i att DeFi verkligen är en bluff. Pomplianos argument drar tillbaka till en tidigare tweet där han hävdar att DeFi är mer centraliserat än det visar sig vara. Med hänvisning till att de flesta Ethereum-noder körs på Amazons webbtjänster (AWS), föreslår Pompliano att Jeff Bezos kan begränsa de flesta DeFi-applikationer i Ethereum-nätverket.

Kontroll över DeFi-appar

Återvänder tillbaka, de flesta kryptopersonligheter var inte överens om att Ethereum inte var så centraliserat som han hävdar. Camila Russo, en teammedlem på en DeFi-forskningsplattform, klargör att endast 37% av värdnoder finns på Amazon, medan 70% är värd för andra plattformar.

Det finns fortfarande utrymme för decentralisering

Det stora problemet är kanske inte en mindre mängd noder som är anslutna till AWS, men möjligheten att Ethereum kanske inte har så mycket kontroll över sitt nätverk som det påstår sig vara. Om Amazon till exempel dyker in i kryptovaluta genom att skapa sin egen Blockchain och digital valuta i framtiden, kan mer än 20% av nätverkets effektivitet gå förlorade och priserna kan också manipuleras.

Ännu värre, om andra molntjänster skulle avsluta Ethereum-noder, kunde nästan hela nätverket raderas direkt. Med Ethereums varumärke som ett decentraliserat nätverk trots att mycket av sitt ekosystem distribueras på andra plattformar är det förståeligt att Ethereum-användare kommer att vara försiktiga med nätverket och där kontrollen verkligen är vid denna punkt.

Under tiden är många kryptopersonligheter på sidorna om graden av kritik som kastas mot Ethereum, särskilt från Bitcoin-maximalister. Erik Voorhees och Alex Saunders svarade båda på samma sätt och sa att Ethereum-kritiker liknade Bitcoin-kritiker som mest drabbade Bitcoin ur en extremt subjektiv synvinkel.