Bitcoin daalt aanzienlijk na het niet breken van All-Time High

27. November 2020 Von admin

In het kort

De Bitcoin-prijs is afgebroken van een parabolisch oplopende steunlijn.

De technische indicatoren zijn bearish geworden.

BTC is uitgevallen van een kortstondig parallel opgaand kanaal.Wil je meer weten? Word lid van onze Telegramgroep en krijg handelssignalen, een gratis handelscursus en dagelijkse communicatie met cryptofans!

Het Trust Project is een internationaal consortium van nieuwsorganisaties dat standaarden voor transparantie opbouwt.

In de vroege uren van 26 november was de Bitcoin Lifestyle onderhevig aan een snelle daling, die in enkele uren tijd met bijna $1.700 daalde.

De prijs is afgebroken van een bullish structuur die al bestond sinds de opwaartse beweging in september begon te versnellen.

Het is mogelijk dat BTC een corrigerende trend heeft ingezet.

Bitcoin Parabolische Ondersteuningsuitval

De Bitcoin-prijs volgde een parabolisch stijgende steunlijn sinds 5 september, toen de hele opwaartse beweging begon. Na deze lijn bereikte BTC een hoogtepunt van $19.490 op 25 november, iets onder de recordprijs van $19.666.

Op 26 november creëerde BTC een aanzienlijke bearish candlestick, brak af van de steunlijn en begon een neerwaartse beweging die nog steeds aan de gang is.

Na 36 dagen in overboughtgebied en meerdere bearish divergenties, is de dagelijkse RSI eindelijk onder de 70 gedaald. Daarnaast heeft de Stochastische oscillator een bearish cross gemaakt en de MACD daalt ook.

Het is dus mogelijk dat de opwaartse beweging is geëindigd.
BTC Uitsplitsing

Als BTC blijft dalen, worden de twee meest waarschijnlijke niveaus om de correctie te voltooien gevonden op 15.800 dollar en 13.500 dollar. Dit zijn de respectieve 0,382 en 0,618 Fib retracement niveaus van de gehele opwaartse beweging.

Het 0.5 Fib-niveau bij $14.640 zal waarschijnlijk ook steun bieden, maar het is geen horizontaal steungebied.
BTC Retracement

Korte termijn BTC-beweging

De twee uur durende grafiek laat zien dat de koers is afgebroken van een parallel opgaand kanaal dat sinds 18 september was ontstaan.

De technische indicatoren voor de korte termijn zijn bearish geworden. Zowel de RSI als de MACD nemen af en de eerste is onder de 50 gedaald.

Daarom, terwijl er een bounce zou kunnen optreden, mogelijk om de steunlijn van het kanaal waar BTC net uitviel te valideren, wordt verwacht dat de prijs uiteindelijk ook uit dit steungebied zal afbreken.
Korte termijn stijgend kanaal

Conclusie

Tot slot, de uitsplitsing van Bitcoin suggereert dat de prijs nu een corrigerende beweging is begonnen die de prijs terug zou kunnen brengen tot 15.800 dollar.